HockeyNews
PLUS

Kontraktsläget i Malmö efter uttåget – de ryktas vara på väg in

(18964) Malmögenomgång
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 7 april 2021

FacebookXWhatsApp

Färjestad blev numret för stort för Malmö. Därmed är säsongen över för skåningarna, som nu ser ut att göra om en del i truppen. 

Här är en genomgång av läget i silly season som på allvar börjar nu.



Säsongen 2020/2021 är över för Malmös del. Färjestad blev för svårt i åttondelsfinalen och skåningarna är efter kvällens förlust utslagna med 2–0 i matcher. 


Inför nästa säsong har laget elva kontrakt som går ut, och därtill ser Detroitlånet Joe Veleno ut att återvända till Nordamerika. 


På tränarsidan har huvudtränaren Joakim Fagervall kontrakt precis som den assisterande tränaren Andreas Lilja, och det troliga är att den duon kör vidare även nästa säsong. Tomas Kollar som kom in i båset mitt under säsongen har ännu inget kontrakt, men där vill klubben förlänga.

 

Huruvida det blir med Jesper Mattsson, som under säsongen fick lämna båset trots att han har kontrakt till och med 2023 är för tillfället sjukskriven och där är läget oklart inför fortssättningen. Däremot är det enligt Expressens uppgifter klart att målvaktstränaren Henning Sohlberg lämnar för en roll i Brynäs organisation till kommande säsong. 


Malmö har kontrakt med sin nyckelmålvakt Oscar Alsenfelt till och med 2023, men därbakom ekar det tomt. Klubben ska dock redan ha gjort klart med en ersättare till andremålvakten Lars Volden i form av Västerviks succékeeper Daniel Marmenlind, enligt Expressens uppgifter. 


På backsidan är läget ovisst med spelarna vars kontrakt går ut, men det troliga är att man inte förlänger med varken Jesper Jensen Aabo eller Patrik Hersley. Däremot ska klubben ha inlett diskussioner med laglojale Matias Lassen om en förlängning. 


– Man vet vad man får varje dag. Vi förhandlar med honom, säger sportchefen Patrik Sylvegård till Sydsvenskan. 


Matias Lassen ser ut att bli kvar i Malmö. Foto: Bildbyrån

Offensivt har Malmö en god stomme att bygga i från inför nästa säsong. Nyckelspelarna Carl Persson, Emil Sylvegård, samt tvillingarna Westerholm (Pathrik och Ponthus) har alla kontrakt till och med 2023. 


Därtill har man inlett förhandlingar med vindsnabbe Johan Olofsson, som nu är inne på sin fjärde säsong i klubben. 


Malmö har varit väldigt nöjda med lånet från Detroit, Joe Veleno och vill väldigt gärna behålla honom men det troliga är att Detroit, som äger hans rättigheter vill att han återvänder till Nordamerika för att kriga om en plats i NHL-laget till nästa säsong. 


Huruvida det blir med den andra nordamerikanen i laget, Matt Puempel är i dagsläget oklart. Men det troliga är att han får lämna. Klubben lär heller inte förnya kontraktet med finländaren Jan-Mikael Järvinen. 


Två spelare som har kontrakt är Victor Backman och Adam Brodecki, men där är Malmö inte helt nöjda. Frågan är om de verkligen blir kvar i klubben?


Inför nästa säsong har det ryktats om en del namn in och precis som varje år pratas det om en del spelare med Malmöanknytning. Bland annat ska Djurgårdens Kalle Östman vara överens med klubben om ett kontrakt till nästa säsong. 


Dessutom försöker man enligt Expressens uppgifter hitta en lösning med Oskarshamn för att få hem Kim Rosdahl, som gjort en stark säsong i Småland. 



Den ena efter den andra Malmösupportern sitter så klart också och hoppas på att Malmöfostrade Magnus Pääjärvi ska vända hem, sedan han ryktas få lämna sin KHL-klubb Dynamo Moskva. Det har också tisslats och tasslats om att Malmö ska vara intresserade av KHL-forwarden Jacob Berglund och den förre lagkaptenen Fredrik Händemark, som fått ont om speltid i NHL.


Fakta/Kontraktsläget i Malmö (kontraktslängd)


Målvakter:


Oscar Alsenfelt (2023)


Backar:


Helge Grans (2022), Markus Lauridsen (2022), Adam Ollas Mattsson (2022), Anton Olsson (2022) Oliver Lauridsen (2023).


Forwards:


Victor Backman (2022), Adam Brodecki (2022), Eric Engstrand (2022), Lars Bryggman (2023), Christoffer Forsberg (2023), Carl Persson (2023), Emil Sylvegård (2023), Pathrik Westerholm (2023), Ponthus Westerholm (2023). 


Ryktas in: Kalle Östman, c/fw (Djurgården), Daniel Marmenlind, mv, (Västervik), Jacob Berglund, c/fw, (Severstal Tjerepovets), Fredrik Händemark, c (San Jose), Magnus Pääjärvi, fw (Dynamo Moskva), Kim Rosdahl (Oskarshamn)

Ryktas ut: Joe Veleno c/fw (Detroit), Victor Backman, fw, Adam Brodecki, fw


Utgående kontrakt: Lars Volden, mv, Linus Cronholm, b, Jesper Jensen Aabo, b, Patrik Hersley, b, Matias Lassen, b, Malte Setkov, b, Joe Veleno, c/fw, (lån från Detroit), Jan-Mikael Järvinen, fw, Johan Olofsson, fw, Matt Puempel, fw, Axel Wemmenborn, fw, Oskar Magnusson, fw. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!